Bliv ved med at udvikle dig som leder

Enhver der ønsker at udvikle sig som leder, har brug for at få nogle redskaber og viden om, hvordan man bliver en god leder. Det er en evig læreproces at arbejde med din personlige lederudvikling.

Der findes mange forskellige lederstile, såsom autoritær, demokratisk, transformativ, konsensusbaseret osv. En god leder kan som regel skifte lidt mellem de forskellige ledertyper, fordi det er forskelligt, hvad der passer til enkelte situationer.

Undersøg forskellige lederstile

Ved at undersøge og afprøve forskellige lederstile, kan du finde ud af, hvilken lederstil der bedst passer til dig.

Som sagt er det en god evne, at kunne skifte lederstil, når du bliver konfronteret med nye situationer, eller når du har brug for at udvikle dit lederskab. Det er også vigtigt at være åben og lytte til forslag på ændringer, så du kan tilpasse din lederstil til den specifikke situation.

Identificer dine styrker og svagheder som leder

At identificere dine styrker og svagheder som leder er et vigtigt skridt på vejen til at blive en god leder.

En af de bedste måder at identificere dine styrker og svagheder på er, ved at tale med andre mennesker om, hvad de mener, du er god til og hvad de mener, du kan forbedre. Du kan også tale med tidligere ledere og kolleger, for at få et mere objektivt syn på, hvordan du er som leder.

Hvis du har svært ved at identificere dine styrker og svagheder, kan det være en god idé at arbejde med en mentor eller en professionel rådgiver.

En professionel rådgiver kan observere dig i din praksis, holde spørgerunder, undersøge og generelt vejlede dig. På den måde kan rådgiveren hjælpe dig med at identificere dine styrker og svagheder, og give dig råd til, hvordan du bruger dem til din fordel.