Husk også at træne din mentale sundhed

I mange årtier har vi danskere brugt mange ressourcer på at fremme budskabet om, at fysisk sundhed – at være i god form, at passe godt på sin krop, at få en varieret kost for at nævne nogle få elementer – bør være i fokus. Den fysiske sundhed er dog også helt central, når det handler om at forsikre et godt og langt liv, men hertil må du ikke glemme din mentale sundhed.

Der er flere måder, hvorpå du selv kan arbejde med dine mentale vanskeligheder, men har du brug for mere professionel hjælp, kan du finde den her: Nordsjælland terapi.

En løbetur kombineret med god fokus på sindet

Det må dog endelig ikke forstås således, at de to slags sundheder kan adskilles – tværtimod. På en måde kan man nærmest beskrive, hvordan de to går hånd i hånd i samarbejdet om at skabe et sundt og velfungerende menneske.

Du kan altså ikke vælge den ene sundhed frem for den anden, og det nytter heller ikke noget at afskrive en af de to som unødvendig. Du kan se på det på denne måde; når du har været ude på din løbetur, har du med stor sandsynlighed tænkt tanker, mens du har løbet. Disse tanker er med til at få styr på andre aspekter i dit liv – du har altså nu på denne måde arbejdet både med din mentale og fysiske sundhed samtidig.

Nogle mennesker har brug for mere hjælp og vejledning end andre

Hvis du selv kan håndtere at passe godt på dit mentale helbred i dit daglige liv, så har du nok ikke brug for den største vejledning inden for dette område. Men det er ikke alle, som har det på denne måde. Der er mange mennesker i vores samfund, som har brug for mere hjælp og vejledning på dette område, og det kan de få igennem et psykologforløb.