Kom forstoppelse til livs med osteopatisk behandling

Forstoppelse er blandt de tilstande, der kan være svære at få bugt med selv, da der her er tale om et symptom på, at mave- og tarmsystemet er udsat for tilstande, der gør det svært for systemet at arbejde optimalt. Der er her behov for den rette behandling for at komme forstoppelsen til livs, da denne tilstand har en direkte negativ effekt på vores livskvalitet.

Tilstanden kræver behandling, men hvilken type behandling vil være den rette for at komme den smertefulde tilstand til livs? Dette skal vi kigge nærmere på i det følgende, hvor du også vil få gode råd til, hvorledes du selv kan være med til at sikre de bedste betingelser for dit mave- og tarmsystem.

Forstoppelse kan have en negativ effekt på livskvaliteten

Forstoppelse kan komme til udtryk på flere forskellige måder og kan indfinde sig med jævne mellemrum såvel som kontinuerligt over en længere periode. Generelt kan man vurdere, om man er plaget af denne tilstand, såfremt man oplever, at ens afføring er træg eller at man har svært ved at komme af med den. For nogle kan dette føre til smerter i maven, der kan komme som følge af en oppustet fornemmelse samt en trykken for den nederste del af maven, mens det for andre ikke kan påvirke dem smertemæssigt.

Oplever man at have forstoppelse, er det ofte et udtryk for, at der er noget i fordøjelsessystemet, der ikke fungerer, som det skal. Der kan her være tale om, at nervesystemet ikke sender signaler rettidigt til, at fordøjelsens styring kan fungere optimalt. Dette resulterer i, at der kan gå flere dage, hvor man ikke kan komme af med ens afføring.

Der kan være flere forskellige årsager til, hvorfor personer oplever problemer med deres fordøjelsessystem, og som følge heraf kan opleve smerter i maven. Hvilke faktorer der kan spille ind, samt hvilken behandling for forstoppelse, der vil være den rette, kan du læse mere om herunder.

Osteopatisk behandling og vejledning kan gøre forskellen

En god tommelfingerregel er, at man ikke bør gå mere end tre dage med en forstoppelse uden at søge en eller anden form for behandling. En populær behandlingsform til netop forstoppelse er osteopati. Her vil der nemlig bl.a. være fokus på kroppens nervesystem, der er forbundet til fordøjelsessystemet og som ved forstoppelse kræver en korrigering.

Da mentale tilstande som eksempelvis stress, depression eller angst også kan have en effekt på forstoppelse, vil der ved en osteopatisk behandling også være fokus på sådanne tilstande under den indledende samtale såvel som den efterfølgende vejledning.

Man kan i denne forbindelse selv være med til at gøre en aktiv indsats for at holde de osteopatiske behandlingsresultater ved lige ved eksempelvis at:

  • Spise rigeligt med fibre og drikke væske i de anbefalede mængder.
  • Være fysisk aktiv, når det giver mening for dig.
  • Gå på toilettet, når du trænger til det.

Ved en osteopatisk behandling vil du derudover få specifik vejledning, der henvender sig til netop dine symptomer, og som kan være gavnlige at implementere i din hverdag.