Undgå sygdom i hverdagen

Der er måske flere af os, der har et par mundbind liggende derhjemme, som der ikke længere er krav om at bruge. Men det er altså ingen grund til at smide dem ud, de kan nemlig med fordel stadig bruges i hverdagen.

Som coronapandemien lærte mange, så er masker gode til at forhindre smitte mellem mennesker, og det gælder ikke kun smitte med corona. Hvis du selv er syg eller hvis du gerne vil undgå at blive det, så kan det være en idé at bære mundbind, når du skal ud i offentl25igheden.

Overvej det gerne i højsæsonerne for sygdom

Det er særligt relevant om vinteren, hvor der ikke blot er flere, der bliver syge, men hvor vi også befinder os mere indendørs. Her vil der være større risiko for at blive smittet, og det kan derfor være smart at have et mundbind med, hvis du gerne vil mindske den risiko.

En maske er desuden også god at bruge, hvis du selv er syg, og gerne vil undgå at smitte andre. Det gælder særligt i offentlig transport og i dagligvare forretninger, hvor der går mange mennesker tæt på hinanden, og hvor det ikke kan undgås at der er en form for kontaktflade.

Har du derfor mundbind og masker til at ligge, så bruge dem gerne op – så undgår du nemmere sygdom.

God håndhygiejne er også vigtigt

Udover masker har der selvfølgelig også været andre gode råd under coronapandemien. De fleste er blandt andet blevet meget bedre til det med håndhygiejne. Folk vasker hænder i længere tid ad gangen, og det er heller ikke længere unormalt at bære en smule håndsprit i håndtasken.

Når du derfor fremover bevæger dig ud i verden, så glem ikke den gode håndhygiejne. Det er nemlig ikke kun denne ene sygdom, som du i højere grad kan undgå, når du vasker hænder oftere. Det gælder også for en lang række andre sygdomme.