Tips til at give din hest et godt liv

Det er et stort ansvar at have sin egen hest. Du skal nemlig sørge for, at den har det som blommen i et æg. Heste er afhængige af, at deres ejere har styr på, hvordan de skal passes og plejes på bedste vis. Her finder du et par tips til, hvordan du sørger for at give din hest et godt liv.

Godt hestefoder er alfa og omega

Der er mange faktorer, som spiller ind, når det kommer til, om en hest har det godt. Udover at den skal være tryg og have masser motion, skal den også holdes sund og rask. 

Det er her, at hestefoder kommer ind i billedet. Tørfoder er en vigtig ingrediens, når hestens fordøjelsessystem skal fungere optimalt. Du kan supplere tørfoder med gulerødder, grønt og hø. 

Ikke nok med at din hest skal have hestefoder, kan det også være, at den skal have forskellige tilskud. Er du i tvivl om, hvilke tilskud der er bedst til din hest, så tag en snak med din dyrlæge. 

Husk også det sociale

Heste har lige så meget brug for social omgang med andre heste, som vi mennesker har brug for at være sammen med andre mennesker. Heste er nemlig meget sociale dyr samt flokdyr. 

Du bør derfor have for øje, at du skal bruge en del tid sammen med din hest. Derudover skal hesten have mulighed for at gå på en fold sammen med andre heste. Er du opmærksom på at opfylde hestens sociale behov, vil den ikke være ensom og ikke blive stresset.