Vil du gerne i køkkenet med dit barn?

Det er uden tvivl en god idé at tage dit barn med i køkkenet. Vil du gerne i gang med at hygge med at lave mad og diverse lækkerier i køkkenet med dit barn? I så fald finder du flere tips her, der kan hjælpe dig med at komme godt fra start.

Vær tålmodig

Hvis du skal lære dit barn at lave mad, kræver det, at du sætter tid af til det. Du bør ikke stresse rundt, men i stedet bruge al den tid, som det kræver. Desuden er det vigtigt, at du er tålmodig. Sætter du en masse tid af til at være i køkkenet sammen, vil du opleve, at I samtidigt kan hygge jer og have det sjovt. Og det er næsten også det vigtigste.

Giv dit barn lov til at vælge opskriften

Har dit barn selv valgt, hvad han eller hun vil lave, så er det helt sikkert et plus. Du kan eventuelt give dit barn et par valgmuligheder, hvorefter det kan vælge, hvilken opskrift der lyder mest interessant. Dit barn vil uden tvivl elske selv at have valgt opskriften og derefter lave maden.

Forbered køkkenet og køb køkkentøj

Det vil være mindre stressende, hvis du forbereder køkkenet på forhånd. Det vil sige, at du kan fjerne farlige køkkenredskaber, finde madvarerne frem og forklare dit barn, hvad han eller hun må og ikke må benytte sig af. Derudover kan du købe køkkentøj, så I er klar til at stå i køkkenet. Det vil bestemt være smart med et par matchende forklæder.